Több terepi szakasz vár rátok csodálatos új tájakon.

A pálya jelentős része a régi nagy sikerű Balaton MTB Maraton nyomvonalán halad.

A rajt a tavaszi túrához hasonlóan a Forrás Sportparkból indul. Innen rendőri felvezetéssel indulunk a Füredi Óváros felé (valamikori falu) és az Óvoda utcai kaptatón küzdjük fel magunkat a Nagymezőre. A Mező közepén jobbra fordulunk a Koloska völgy irányába. A Sárkány völgynél enyhe emelkedővel térünk rá a Tormán hegy alatt elvezető széles murvás útra. Ezt követően visszatérünk a Nagymező tetejére és legurulunk egy csodás helyre, az Evetes patak völgyébe.

Változatos izgalmas, de jó minőségű erdei úton érkezünk meg Balatonszőlős határába, ahol jobbra fordulva egy jó két kilométeres mászás vár ránk. A pálya keresztezi a Tótvázsonyi utat, ahol polgárőrök segítik a biztonságos átkelésünket.

Egy rövid, könnyed pihenő szakasz következik, így szusszanhatunk a legnehezebb felfelé előtt, fel kell küzdenünk magunkat a Kis-Gella hegyre. Előtte azonban lesz lehetőségünk frissíteni az első állomáson, a 14. km-nél. Ha sikerült felérnünk, egy szinte sík, pihenő szakasz következik, csodálatos panorámával a Cseri kastély felett a Balatonra.

Egy technikásabb erdei úton érkezünk a Tótvázsony-Barnagi útkereszteződéshez. Itt másfél kilométeres aszfaltos szakasz jön a barnagi frissítőig. Ezt követően egy kellemes árnyékos, murvás úton „felgurulunk” a Zádor várig. Itt balra kanyarodik a pálya és egy nagyon kellemes, árnyékos erdei út következik. Végén jobbra fordulunk és kb. 3 km-es gurulás jön egészen Pécselyeig.

Figyelem, ezen a részen vannak meredekebb lejtők is! Körültekintően, megfelelő sebességgel haladjatok a lefeléken!!!

Pécselyen egy pár száz méteres aszfaltos közúti szakasz után újra terepen halad a nyomvonal a szőlőültetvények mellett, ahol már folyhat a vidám szüret is.

A harmadik frissítő állomás a már jól meg szokott mesebeli Tamások pincéje előtt lesz, árnyékos szőlőlugassal.

Innen a pálya az elmúlt évihez hasonlóan Balatonszőlősön keresztül vezet tovább. A Farkó hegyen át az erdőből kibukkanva rendkívüli panoráma tárul a szemünk elé, sőt elképesztő látványban lesz részünk a Tihanyi félszigetre, ez mindig ámulatba ejt minket.  Majd 3 km könnyed gurulás a célig, a Forrás Sportparkig.

Az idei túra útvonal nehezebb a tavalyinál, 80% terepi szakasz és 20% aszfalt. Ezúttal újabb csodálatos tájakat ismerhettek meg, izgalmas, változatos terepi részeken. A terepi szakaszok mind biztonságosak, kellemesen tekerhetőek, nincsenek a pályában veszélyes szakaszok. Így azoknak is ajánljuk a túrát, akik ez idáig nem tekertek terepen és most vállalkoznának erre a kalandra.

A túra országúti és city kerékpáron kívül minden fajta bringával teljesíthető, de legfőképpen a mountainbike ajánlott.