KALANDOZÁS HEGYEN – VÖLGYÖN!

ÚJRA INDULUNK!

Folytatódik a Négy Évszak Bringatúra sorozatunk, amellyel szeretnénk új és eddig nem ismert  élményeket nyújtani azoknak a bringásoknak, akik szívesen megismernek érdekes, izgalmas, kalandos útvonalakat. A téli és az őszi bringatúra nagy sikere, a kiváló hangulat, a résztvevők elszántsága megerősített minket abban, hogy szervezzünk egy olyan nyári túrát, mely teljesítése már nagyobb kihívást jelent, mint a kényelmes bringaúton való kerekezés. Változatos terepen, jelentős szintkülönbségekkel, de ugyanakkor gyönyörű tájakon, árnyékos erdőkben, a Balaton-felvidék hangulatos faluit összekapcsolva jelöltük ki az útvonalat.

A nehezebb terepszakaszok miatt (mezőgazdasági utak, földutak, ösvények) kizárólag  jól felkészített mountainbike, trekking, gravel kerékpárokkal teljesíthető a túra!

55% TEREP – 45% ASZFALT

Útvonal: Balatonfüred – Aszófő – Örvényes – Vászoly – Barnag – Balatonszőlős – Balatonfüred.

TÁV: 38 km     SZINT: 600 m     ASZFALT: 17 km     TEREP: 21 km     SZINTIDŐ: 6 óra

TÚRA KÖZPONT: FORRÁS SPORT PARK

Ez egy élmény túra, nem verseny!

 

A TÚRÁRÓL…..

A Nyári Bringa Túra útvonalának kijelölésekor fő célunk volt, hogy azokkal is megkedveltessük a terepen való kerékpározást, akik eddig még nem nagyon merészkedtek a bicikliúton kívüli erdei utakra. A Balaton-felvidék oly természeti kincseit ismerhetik meg a túrán résztvevő bringások, ahol még bizonyára nem jártak, és nem is kerekednének fel maguktól egy ilyen kalandra.

A túraközpont Balatonfüred FORRÁS SPORT PARK , innen indulnak és érkeznek vissza a résztvevők.

Az útvonal csodálatos vidéken, fantasztikus természeti környezetben halad, többször elénk táruló balatoni panorámával, 55%-ban terepen, néha zötyögős köves utakon, néha erdei ösvényen, erdészeti földutakon, és kis forgalmú alsóbb rendű aszfalt utakon halad.

A rajt után átkerekezünk Aszófre, ahol Árpád vezér kútja mellett elhaladva az öreg-hegyi köves úton – végig balatoni látképpel – érkezünk Örvényesre, közvetlenül a még ma is működő középkori Vízimalomhoz. Itt egy XVIII. század körül épült kőhídon áttekerve vesszük az irányt Vászoly felé. Az útvonal legnehezebb része innen “felgurulni” az árnyékos aszfalt úton Vászolyig, amely a Balaton-felvidék egyik gyöngyszeme.

Vászoly a túra félállomása, itt a tiszta vizű Szent Jakab forrásból lehet felfrissülni, feltölteni a kulacsokat.

A festménybe illő kis tónál lévő Kuti-Kerti Kisvendéglő friss, házi sütésű pogácsáját és almás pitéjét fogyaszthatják el a résztvevők az árnyas pihenő állomáson. Ha valaki csapolt sörre, hideg fröccsre, bodza szörpre vágyik, a családi Kisvendéglő várja szeretettel.

Vászolyról a zöld turista úton indulunk el a Hideg-hegy felé. Ez a túra legmagasabb pontja, 395 m.  Innen lenyűgöző balatoni panoráma tárul elénk. Már csak ezért is érdemes ide feltekerni!

Tovább kerekezve a derék-hegyi fennsíkon érkezünk Zádor vár romjai alá, ahonnan legurulunk egy csodás fenyves erdőn keresztül Barnag falucskába (XIII. századi település). Itt aszfalton folytatjuk az útunkat egészen a Róka-hegyig, ahol ismét erdei turista útra térünk rá, megkerülve a Cser-völgyet. Itt szemetgyönyörködtető panoráma tárul elénk háttérben a Balatonnal.

A “hegyi szakasz” utolsó állomása a Papok Borozója, hangulatos panoráma terasszal. Ezután már csak lefelé gurulunk a célba. Átbringázunk Balatonszőlősön, ami a környék egyik legjelentősebb szőlőtermelő vidéke.

RENDEZVÉNY KÖZPONT FORRÁS SPORT PARK

A Park Balatonfüred szélén, nyugodt környezetben található, közepén természetes forrás által táplált kis tóval. Mellett tágas parkoló lesz kialakítva a füves területen.

A túra központ induló és érkező területe egy füves 3 hektáros parkban van, eleget tudunk tenni az elvárható távolságtartásnak. Kérünk mindenkit, hogy az aktuális, vonatkozó szabályokat, rendeleteket tartsa be!

Rajt rendőri felvezetéssel!

A rajt 11 órakor lesz, rendőri felvezetéssel, megfelelő távolságtartással indul a TÚRA.

Fokozottan figyelünk a megfelelő higiéniai feltételek biztosítására. A rendezvényközpont épületében külön férfi és női WC, mosdó, tusoló, minden helyen megfelelő kézfertőtlenítő biztosításával. Ezen kívül a Forrás tó partján sátorban elhelyezett mobil kerti zuhanyzók is rendelkezésre állnak.

A rajtszám átvétel is változik az eddig megszokottakhoz képest!

Annak érdekében, hogy elkerüljük a hosszantartó sorban állást és a biztonságos távolságtartás meglegyen.

A rajtszámok kiadása érkezési sorrendben történik, egymás után. Az eddigi gyakorlattal ellentétben nem rendelünk a nevezés elfogadásakor rajtszámot a névhez. Most sajnos nem tudunk névreszóló rajtszámot adni.

MAXIMÁLIS LÉTSZÁM 300 FŐ!

HELYSZÍNI NEVEZÉS a túraközpontban 2020. július 18 – án 8:00 – 10:00 óra között.

 

PROGRAM

Rajtszám átvétel 8:00 órától 10:00 óráig folyamatosan a rendezvényközpontban.

Helyszíni nevezés 8:00 órától 10:00 óráig a rendezvényközpontban.

Rajt 11:00 óra rendőri felvezetéssel

Beérkezés után TOMBOLASORSOLÁS 17:00 óra

 

 

Célba érkezés után

Beérkezés után mindenki egy kézműves, egyedi  befutó érmet kap.

Házi szörp és fröccs kóstoló kétféle palacsintával.

17:00 óra: tombolasorsolás a szabadban!

FŐDÍJ: KROSS HEXAGON 5 mountainbike kerékpár

Ezenkívül több értékes és hasznos ajándék kerül kisorsolásra.

A túra utáni tombolasorsoláson az vehet részt, aki a rajtszám átvétel után levágja a rajtszám sarkán lévő tombolaszámot és bedobja a tomboladobozba. A tombolasorsolás nyereményeit az veheti át, aki a helyszínen bemutatja a rajtszámát! Addig húzunk, amíg a tombolatárgy gazdára nem talál.

 

Három kiemelten fontos részvételi feltétel:

1. Minden résztvevő a saját felelősségére indul a túrán.

2. A KRESZ vonatkozó szabályai szerint kell közlekedni.

3. Bárminemű balesetért, káresetért a szervezőt felelősség nem terheli.

Részvétel egyéb fontos feltételei:

– Bukósisak kötelező!
– Megfelelő erőnlét, kerékpáros gyakorlat, elszántság, kitartás!
– Felkészített bringa!

FONTOS!

A rendezőség fenntartja a jogát, hogy amennyiben a kormány különleges rendelkezéseket ír elő a túra rendezvény lebonyolításával kapcsolatosan, annak betartása érdekében intézkedéseket hoz az esemény biztonságos lebonyolítása végett.

A nevezés csak abban az esetben érvényes, ha a nevezési díj megérkezik a megadott bankszámlaszámra. Amennyiben a jelentkezési létszám a megadott határidő előtt betelik, abban az esetben lezárjuk a nevezést. 300 főnél több nevezést nem áll módunkban elfogadni! Így tudjuk biztosítani a résztvevők biztonságos, kulturált, színvonalas kiszolgálását.

A regisztrációs felület kitöltése, és az adatok elküldése után a rendszer automatikusan levelet küld a megadott email-címre a szükséges fizetési információkkal.

Részvételi díj tartalmazza:

 • részvétel a túrán,
 • kijelölt útvonal,
 • útvonal átkeléseknél biztosítás,
 • egészségügyi biztosítás, quad mentő,
 • mozgó szerviz,
 • rajtszám,
 • befutóérem,
 • befutónál fröccskóstoló (csak felnőtteknek), fiatalságnak szörpkóstoló,
 • befutónál 2db/palacsinta/résztvevő,
 • frissítőpont pogácsa, házi süti (helyi készítésű) – Vászoly, Kuti-Kerti Kisvendéglő,
 • 1 palack ActiveO2 ital,

Nevezési díj:

18 év felett                        8.000.- Ft (születési év számít)

14 – 18 év között             5.000.- Ft (születési év számít)

Az eseményen 14 év felettiek vehetnek részt (születési év számít).

HELYSZÍNI NEVEZÉSI DÍJ: 9.000 .- Ft

NEVEZÉS

SZÁLLÁS LEHETŐSÉGEK

HOTEL PALLONE    https://hotelpallone.hu/

FORRÁS SPORTPARK (sátorozás)

Kapcsolattartó: Gálfi Tamás
Telefon: +36-30/994-4868, +36-30/292-1185

FŐTÁMOGATÓ

TÁMOGATÓK
Térkép
Letöltés