V. Balaton Mountainbike Maraton
Időpont: 2020. május 2.
Helyszín: Balatonfüred Vásárcsarnok parkoló

PARTNER

A hagyományos szezonnyitó hegyikerékpáros maraton 2019. május 5-én Balatonfüreden kerül megrendezésre. Ezúttal kivételesen eltérünk a szokásos május 1.-i időponttól, mivel ebben az évben ez a dátum szerdára, hétköznapra esik. Így nem tudnánk megrendezni a gyerekversenyt előző nap, amelyet nagyon fontosnak tartunk.

A rajt – cél terület Balatonfüred óváros központjában, a piactér parkolójában kerül kialakításra. A versenyzőket sok néző, szurkoló biztatja.

A körpálya innen kiindulva a balatonfüredi felső – erdő változatos erdei útjain kerül kijelölésre. 3 év után tovább fejlesztjük a versenyt, hogy még többen megtalálhassák a számukra ideális távokat. Mivel a Top Maraton sorozat részesei lettünk, nagy örömünkre,  idén már 4 táv lesz, 11, 25, 41, és 63 km. Csökkentettük a távok közötti különbséget, és bevezetjük a családoknak, gyerekeknek, teljesen új maratonozóknak a „kedvcsináló”  10km-es távot.

 

 A Top Maraton Sorozatot olyan mountainbike maraton rendezők hozták létre, akik 25 évvel ezelőtt a hazai hegyikerékpáros sport megalapozói közé tartoztak.
Az elmúlt 12 év Top Maraton versenyein közel 100 ezren vettek részt. Tudomásunk szerint ez a sorozat Európában is egyedül álló, amely ennyi ideig megtartotta a rangját.

A sorzat 5 állomása:
Balaton MTB Maraton, Szilvásvárad Maraton, Crosskovácsi Maraton, Bükk Maraton, Mátra Maraton

Mindegyik versenyen 4 táv van. A Magyar Kerékpáros Szövetség hivatalos szabályzata szerint zajlanak a versenyek egységes pontszámítás szerint. Minden állomás eredménye beleszámít a közös értékelésbe és hagyományosan minden év végén egy gála díj kiosztón köszöntjük a díjazottakat.

Nagyon fontos számunkra a kerékpáros turizmus és a családi kerékpározás népszerűsítése.
Minden verseny szombatján gyerekversenyt rendezünk.
Idén kibővült a sorozat, és nagy örömünkre a Balaton MTB Maraton is kivívta a rangot, hogy a Top Maraton Sorozat első futama legyen Balatonfüreden.

A többi versenyről információ elérhető a www.topmaraton.hu oldalon.

Ezzel egyidejűleg több mászással, szintkülönbséggel technikásabb, nehezebb lesz a 41km, de főleg a 63km, hogy az élmezőnynek is méltó pályát tudjunk biztosítani. Továbbra is 95 % -ban csak terepen futnak a nyomvonalak, nincs aszfalt!

A pálya közepes nehézségi fokú , mindenki számára végig tekerhető, változatos, szórakoztató élményt nyújt a résztvevőknek. A 11,és 25 km-et bátran ajánljuk azoknak is akik még nem indultak hegyikerékpáros maratonon, de szívesen kipróbálnánk, hogy milyen is egy ilyen pálya. Természetesen nagy szeretettel várjuk az aktív versenyzőket is, akiknek kiváló felkészülés ez a szezonnyitó maraton az egész éves verseny évadra.

A versenyzők a Balaton-felvidék hangulatos, mesés vidékén tekerhetnek végig, érintve Balatonszőlős, és Hidegkút falvakat. Csodálatos természeti értékeket ismerhetnek meg a kalandra vágyó kerékpárosok. A pálya több pontjáról szemet gyönyörködtető kilátás tárul elénk a Balatonra. A különleges természeti látványosságok, változatos erdei tájak, a hangulatos kis települések, a boros pincék, szőlőültetvények igazi balatoni hangulatot árasztanak. Ezek mind jól bejárhatóak kerékpárral!

Az aktív, kaland – kerékpáros turizmus fejlesztése azért is fontos, mivel az elő, és utószezonban lehet a legjobban bringázni a Balaton térségében!

A verseny fő célja:
Népszerűsíteni a hegyi, és terepkerékpáros turizmust a Balaton térségében.

A verseny fővédnöke Dr. Bóka István Balatonfüred Polgármestere.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Főrendező: Havasi Tímea
Versenyigazgató: Harangvölgyi András

 

Rendezőség a változtatás jogát fenn tartja!

A versenyre előnevezni a ODIN honlapon lehet!

A rendezőség a változtatás jogát fenntartja!

TÁMOGATÓK