A tavaly első alkalommal megrendezett Trans Hungária Maraton óriási sikerét követően 2012-ben megszervezzük a Trans Hungária Mountainbike Túrát a verseny útvonalán.

Kedvcsinálónak nézd meg a 2011-es versenyről készült videót! További fotókat találsz oldalunkon a Galéria menüpont alatt. További információk a Facebook-on.

Nevezni itt tudsz!

A túra célja, hogy a kerékpáros túrázók is megismerhessék ezt a csodálatos útvonalat, amely végigvezet Észak-Magyarország legszebb vidékein.

 

A résztvevőknek mivel ez nem verseny lehetőségük van megismerni az útvonal mentén található turisztikai látványosságokat, természeti szépségeket, nemzeti értékeket, a helyi lakosság kultúráját.

Ezen kívül azoknak is lehetőséget biztosít ez a rendezvény, akik meg szeretnék ismerni az izgalmas útvonal várható nehézségeit és ennek alapján felkészülni a 2013-as Trans Hungária Maraton versenyre.

 

A szervezőbizottság döntése értelmében a Trans Hungária Maraton versenyt 2 évente rendezzük, a köztes években Trans Hungária Túrát szervezünk, ugyanezen az útvonalon.

 

A túrán mindenki egyénileg, saját felelősségére vesz részt.

Bukósisak használata kötelező!

A résztvevőknek a túra teljes időtartamára érvényes baleset- és betegbiztosítással kell rendelkezniük!

Rajt: 2012. augusztus 14., Nagymaros 10:00

Cél: 2012. augusztus 19. Sárospatak

Dátum Napi szakasz Napi táv
2012.08.14. kedd Nagymaros Hollókő kb. 100 km

*félútról transzfer lehetséges a hollókői célba

2012.08.15. szerda Hollókő Mátraszentistván kb. 45 km
2012.08.16. csütörtök Mátraszentistván Bükkszék kb. 45 km
2012.08.17. péntek Bükkszék Felsőtárkány kb. 45 km
2012.08.18. szombat Felsőtárkány Miskolc kb. 45 km
transzfer Szerencsre
2012.08.19. vasárnap Szerencs Sárospatak kb. 80 km
2012.08.19. este

Záró-buli

2012.08.20. hétfő

HAZAÚT

 

*Ha nem tudod végigtekerni a teljes első szakaszt, lehetőséged van igénybe venni transzfert. A buszra Szécsénkén lehet felszállni, onnan, kerékpárral együtt beviszünk a hollókői célba. Másnap innen folytathatod a túrát!

A túrán regisztrált résztvevők a javasolt útvonalról térképet és egy „THT útlevelet” kapnak, melybe a túra során pecséteket gyűjthetnek. Aki a teljes útvonalat teljesíti, a megadott pecsételő-helyek érintésével, az Sárospatakon emlékérmet és emlékpólót kap, valamint részt vesz a célban tartandó ajándéksorsoláson.

A „THT útlevelet” és az előre befizetett szolgáltatásokat igazoló karszalagot a nagymarosi rajt előtt lehet átvenni. Ha esetleg nem akarsz innen indulni, ezeket előzetesen a Sportaktív irodában is átveheted, de megkaphatod a következő állomásokon is.

A túra költségeiről és az általunk nyújtott szolgáltatásokról bővebben a Szolgáltatások menüpont alatt.