Idén is nagy sikerrel került megrendezésre a THT, ezúttal Nagymaros és Miskolc-Tapolca között.

Részletekért kattints a tovább gombra!

Ragyogó napsütésben indult a túra Nagymarosról, keresztül a Börzsöny és a Cserhát vonulatain át, Nógrád megye gyöngyszeméig, a világörökség részét képező Hollókőre. Az első szakasz igen kemény volt (104 km), a többség a tervek szerint Szanda váráig tekert, ahonnan transzfer busz vitte a szállásra a résztvevőket.

A második szakasz ugyan csak 42 km volt (Hollókő-Mátraszentimre). Viszont 1600 m körüli szintkülönbséget kellett leküzdeni, kizárólag erdei utakon.

Ezután a harmadik napon már szinte felüdülésnek számított “felgurulni” az ország legmagasabb pontjára, Kékestetőre. A csúcsról csodálatos úton, a történelmi Recsk, valamint a hangulatos szajlai tó érintésével tekertünk be Bükkszékre. Éppen itt volt az ideje a lazításnak a teljesen felújított, gyönyörű szép Salvus termálfürdőben.

A negyedik zárónap fénypontja a Bükk fennsík meghódítása volt, a fenséges szarvaskői vár és a Bélkő érintésével. Végighaladtunk a csodálatos fennsíkon és Bükkszentkeresztről izgalmas erdei utakon érkeztünk a végállomáshoz, Miskolc-Tapolcára.

Remek hangulatú túrán 285 km-t tekertek a résztvevők, közel 6000 m szintkülönbségét leküzdve. A szakképzet túravezetők több tudásszínt szerinti csoportba vezették a bringázókat. A túrát három kísérő busz követte, frissítőkkel, szervizháttérrel és természetesen a csomagok szállításával. A résztvevők rendkívül alaposan felkészültek erre a nagy kihívásra, minek köszönhetően szinte alig volt technikai hiba a nagy igénybevétel ellenére.

A tavalyihoz hasonlóan a búcsúesten mindenki átvehette a megérdemelt aranyérmet és az emlékpólót a túra teljesítéséért. Egybehangzó volt a vélemény, hogy jövőre újra együtt tekerünk!

Minden résztvevőnek köszönjük, hogy együtt lehettünk ezen az izgalmas, gyönyörű túrán.

 

THT Rendezősége