1. Szombat reggel 7:00 h és 8.45 h között minden körülmények között át kell venni a túraközpontban a rajtcsomagot (rajtszám, karszalag). Rajtszámot a bringára, karszalagot a csuklóra fel kell tenni. Pontban 9:00 órakor rajt!!! Balaton Szabadidő Központ előtti parkolóból.
 2. A balatonfüredi rajttól a tihanyi kompig lendületesen nyomni kell! A komp különjárat 9:45 h-kor indul Tihany révből. Ha esetleg valaki még is lemarad a 10:15 h-kor induló menetrend szerinti járattal tud jönni.
 3. Az egész túra útvonal során a KRESZ szabályai szerint köteles mindenki közlekedni. A túra a kijelölt balatoni bringaúton halad, de a déli parton sok helyen kisforgalmú közúton van jelölve a hivatalos bringaút.
 4. Figyelj a tempóra és az erőbeosztásra! A táv kényelmesen 15 km/h átlagsebességgel teljesíthető. 17:00 h-ig (naplemente előtt) be kell érkezni a célba.
 5. Telefonodra mindenképpen töltsd le a https://sportaktiv.hu/balatoni-teli-bringa-tura/balatoni-teli-bringa-tura-palya/ honlapon szereplő túra útvonalat. Végig kövesd a hivatalos kerékpárút táblázást. Ahol ez nem egyértelmű, ott külön irányító táblákkal segédjelzést helyezünk el (Zamárdi, Siófok szakaszokon).
 6. Minden településen polgárőrök segítik a biztonságos haladást, jelzéseiket tartsátok be!
 7. Minden frissítő, melegedő állomáson van WC, mosdó. „Szükségletek” szerint ezeket tervezzétek.
 8. Ha bármi baleset vagy technikai probléma történik, hívd a rajtszámom lévő SOS számot (06 70 244 2493), mely a főszervezőé, aki a mezőny élén halad. Ő azonnal intézkedik.
 9. Az előrejelzések szerint 8-10 fok várható, rétegesen öltözz fel! Hátizsák mindenféleképpen legyen nálad, benne víz, pumpa, ragasztó, kéziszerszám, tartalék ruha.
 10. Ha hozzátartozóid, barátaid autóval szeretnének kísérni, a 10:15 h komppal tudnak átjönni, a 9:45 h-ös különjáratra csak az érvényes rajtszámmal és karszalaggal rendelkezők szállhatnak fel!
 11. A túra limit pontja Balatonkenesén van (49 km). Innen legkésőbb 15:00 órakor el kell indulni, hogy naplemente előtt beérj a célba! Igen erősen azt ajánljuk, hogy aki 15:00 h-kor nem tud elindulni innen, várja meg a 16:25 h-kor induló vonatot, és azzal jöjjön be a célba.
 12. A mezőnnyel mentőorvos, szervizmester és több segítő, kísérő autó halad. Ha valaki elfárad, megsérül, vagy bármi problémája van, amiért nem tud tovább haladni, azt beszállítjuk a célba.
 13. A balatonkenesei limit pontról 16:00 h – kor indul a mezőnyt záró autó.

 

Mindenkinek nagyon jó túrázást és jó hangulatot kívánunk