Tájékoztatás a túráról

1.Szombat reggel 7:00 h és 8.45 h között minden körülmények között át kell venni a túraközpontban a rajtcsomagot (rajtszám, karszalag). Rajtszámot, karszalagot fel kell tenni. Pontban 9:00 órakor rajt!!! Balaton Szabadidő Központ előtti parkolóból.

2. A balatonfüredi rajttól a tihanyi kompig lendületesen nyomni kell! A komp különjárat 9:45 h –kor indul Tihany révből. Ha esetleg valaki még is lemarad a 10:15 h – kor induló menetrend szerinti járattal tud jönni.

3.Az egész túra útvonal során a KRESZ szabályai szerint köteles mindenki közlekedni. A túra a kijelölt balatoni bringaúton halad, de a déli parton sok helyen kisforgalmú közúton van jelölve a hivatalos bringaút.

4.Figyelj a tempóra és az erőbeosztásra! A táv kényelmesen 15 km/h átlagsebességgel teljesíthető. 17:00 h – ig (naplemente előtt) be kell érkezni a célba.

5.Telefonodra mindenképpen töltsd le a http://sportaktiv.hu/balatoni-bringa-farsang/  honlapon szereplő túra útvonalat. Végig kövesd a hivatalos kerékpárút táblázást. Ahol ez nem egyértelmű, ott külön sárga alapú irányító táblákkal segédjelzést helyezünk el (Zamárdi, Siófok szakaszokon).

6. Minden településen polgárőrök segítik a biztonságos haladást, jelzéseiket tartsátok be!

7. Minden frissítő – melegedő állomáson van fűtött WC – mosdó. „Szükségletek” szerint ezeket tervezzétek.

8. Ha bármi baleset vagy technikai probléma történik hívd a rajtszámom lévő SOS számot (06702442493), mely a főszervezőé  aki a mezőny élén halad. Ő azonnal intézkedik.

9. Az előrejelzések szerint hideg lesz, rétegesen öltözz fel! Hátizsák mindenféleképpen legyen nálad, benne víz, pumpa, ragasztó, kéziszerszám,tartalék ruha.

10.Ha hozzátartozóid, barátaid autóval szeretnének kisérni ,a 10:15 h komppal tudnak átjönni, a 9:45 h – ös különjáratra csak az érvényes rajtszámmal és karszalaggal rendelkezők szállhatnak fel!

11. A túra limit pontja Balatonkenesén van (49 km). Innen legkésőbb 15:00 órakor el kell indulni, hogy naplemente előtt beérj a célba! Igen erősen azt ajánljuk, hogy aki 15:00 h – kor nem tud elindulni innen várja meg a 16:10 h – kor induló vonatot, és azzal jöjjön be a célba.

12. A mezőnnyel mentőorvos, szervizmester és több segítő, kísérő autó halad. Ha valaki elfárad, megsérül, vagy bármi problémája van, amiért nem tud tovább haladni, azt beszállítjuk a célba.

13. A balatonkenesei limit pontról 16:00 h – kor indul a mezőnyt záró autó.

 

Mindenkinek nagyon jó túrázást és jó hangulatot kívánunk:

 
   

    Timi&András