WP GPX Maps Error: GPX file not found! /home/sportakt/public_html/wp-content/uploads/gpx/63.gpxWP GPX Maps Error: GPX file not found! /home/sportakt/public_html/wp-content/uploads/gpx/Balaton 41.gpxWP GPX Maps Error: GPX file not found! /home/sportakt/public_html/wp-content/uploads/gpx/Balaton 25 H..gpxWP GPX Maps Error: GPX file not found! /home/sportakt/public_html/wp-content/uploads/gpx/Balaton 11.gpx

IV. Balaton Mountainbike Maraton

Időpont: 2019. május 5.

Helyszín: Balatonfüred Vásárcsarnok parkoló

Térkép: itt

Balaton MTB Maraton nevezési kiírás 2019

Nevezés a www.odinsport.eu oldalon lehet.

A nevezés menete:

  1. Regisztráció a www.odinsport.eu oldalon (ha eddig még nem tetted meg)
  2. Nevezni a www.odinsport.eu oldalon a versenyre. (Ekkor a nevezés bekerül a várólistába)
  3. Nevezési díj befizetése bankon keresztül.

A hagyományos szezonnyitó hegyikerékpáros maraton 2019. május 5-én Balatonfüreden kerül megrendezésre. Ezúttal kivételesen eltérünk a szokásos május 1.-i időponttól, mivel ebben az évben ez a dátum szerdára, hétköznapra esik. Így nem tudnánk megrendezni a gyerekversenyt előző nap, amelyet nagyon fontosnak tartunk.
A rajt – cél terület Balatonfüred óváros központjában, a piactér parkolójában kerül kialakításra. A versenyzőket sok néző, szurkoló biztatja.

A körpálya innen kiindulva a balatonfüredi felső – erdő változatos erdei útjain kerül kijelölésre. 3 év után tovább fejlesztjük a versenyt, hogy még többen megtalálhassák a számukra ideális távokat.
Mivel a Top Maraton sorozat részesei lettünk, nagy örömünkre, idén már 4 táv lesz, 10, 20, 40, és 60km. Csökkentettük a távok közötti különbséget,és bevezetjük a családoknak, gyerekeknek, teljesen új maratonozóknak a „kedvcsináló” 10km-es távot.

Ezzel egyidejűleg több mászással, szintkülönbséggel technikásabb, nehezebb lesz a 40km, de főleg a 60 km, hogy az élmezőnynek is méltó pályát tudjunk biztosítani. Továbbra is 95 % -ban csak terepen futnak a nyomvonalak, nincs aszfalt!
A pálya közepes nehézségi fokú , mindenki számára végig tekerhető, változatos, szórakoztató élményt nyújt a résztvevőknek. A 10,és 20 km-et bátran ajánljuk azoknak is akik még nem indultak hegyikerékpáros maratonon, de szívesen kipróbálnánk, hogy milyen is egy ilyen pálya. Természetesen nagy szeretettel várjuk az aktív versenyzőket is, akiknek kiváló felkészülés ez a szezonnyitó maraton az egész éves verseny évadra.
A versenyzők a Balaton-felvidék hangulatos, mesés vidékén tekerhetnek végig, érintve Balatonszőlős, és Hidegkút falvakat. Csodálatos természeti értékeket ismerhetnek meg a kalandra vágyó kerékpárosok. A pálya több pontjáról szemet gyönyörködtető kilátás tárul elénk a Balatonra. A különleges természeti látványosságok, változatos erdei tájak, a hangulatos kis települések, a boros pincék, szőlőültetvények igazi balatoni hangulatot árasztanak. Ezek mind jól bejárhatóak kerékpárral!
Az aktív, kaland – kerékpáros turizmus fejlesztése azért is fontos, mivel az elő, és utószezonban lehet a legjobban bringázni a Balaton térségében!
A verseny fő célja:
Népszerűsíteni a hegyi, és terepkerékpáros turizmust a Balaton térségében.
A versenyre előnevezni a ODIN honlapon lehet!

A Top Maraton Sorozatot olyan mountainbike maraton rendezők hozták létre, akik 25 évvel ezelőtt a hazai hegyikerékpáros sport megalapozói közé tartoztak.
Az elmúlt 12 év Top Maraton versenyein közel 100 ezren vettek részt. Tudomásunk szerint ez a sorozat Európában is egyedül álló, amely ennyi ideig megtartotta a rangját.

A sorzat 5 állomása:
Balaton MTB Maraton, Szilvásvárad Maraton, Crosskovácsi Maraton, Bükk Maraton, Mátra Maraton

Mindegyik versenyen 4 táv van. A Magyar Kerékpáros Szövetség hivatalos szabályzata szerint zajlanak a versenyek egységes pontszámítás szerint. Minden állomás eredménye beleszámít a közös értékelésbe és hagyományosan minden év végén egy gála díj kiosztón köszöntjük a díjazottakat.

Nagyon fontos számunkra a kerékpáros turizmus és a családi kerékpározás népszerűsítése. Minden verseny szombatján gyerekversenyt rendezünk.

Idén kibővült a sorozat, és nagy örömünkre a Balaton MTB Maraton is kivívta a rangot, hogy a Top Maraton Sorozat első futama legyen Balatonfüreden.

A többi versenyről információ elérhető a www.topmaraton.hu oldalon.

Hosszú táv (63 Km)

Közép táv (41 Km)

Rövid táv (25 Km)

Mini táv (11 Km)

TÁMOGATÓK