Tisztelt Sporttársak!

Először is szeretnénk megköszönni türelmeteket, együttműködéseteket, hogy partnerek voltatok a többszöri időpont halasztásban és több mint 600-an részt vettetek a Balaton MTB Maraton versenyen.

2020-ban először próbálkoztunk a négy távval az egységes Top Maraton koncepció szerint. Be kellett látnunk azonban, hogy megfelelő nehézségű hosszú távú nyomvonalat nem tudunk biztonsággal kijelölni a Balaton-felvidéken, ami az élversenyzők igényeinek megfelel.

Többek között ezért is,visszatérünk az eredeti két távos lebonyolításhoz, és 2021-ben újra csak rövid- (30 km) és közép táv (50 km) lesz a Balaton MTB Maratonon , ahogy az eredetileg is megszokott volt.

A mini táv helyett pedig egy túra kategória kerül megrendezésre, ahol azok indulhatnak, akik a táj szépségéért, a közös bringázás élményéért,a pálya izgalmas hangulatáért  szeretnének részt venni az eseményen, és „csak” teljesíteni szeretnék a távot A túra kategóriában nem lesz időmérés és eredményhirdetés sem.

Be kell lássuk, hogy a jó szándékú kezdeményezésünk a mini táv korábbi Top Maratonos bevezetésével nem érte el azt  a célját, hogy a mini táv az új érdeklődő,kezdő  montisoknak nyújtson lehetőséget a sportág megismerésére. Ehelyett sajnos „gyilkos” küzdelem alakult ki a szülők által űzött gyerekek és az eredmény centrikus ex -rövid távosok között.  Az idei  lebonyolítás mindenkinek jobb lesz, hiszen az „erősek” a rövid távon élesben versenyezhetnek komoly pályán , a hobby bringások pedig kényelmesen túrázhatnak.

 A Pályák

Rövid táv

Nagyrészt a tavalyi nyomvonal marad, 5 km hosszabbítással, ami viszont két plusz mászást is jelent. Úgyhogy az átlagos rövid távos pályákhoz képest technikás lesz a terep! Aszfalt csak a 2 km-es felvezetésnél, és a befutó előtti rövid szakaszon lesz.

 Közép táv

A pálya nagy része megegyezik a tavalyi hosszútáv nyomvonalával, így a középtávosoknak teljesen új lesz a pálya első kétharmada. További változás, hogy a Cseri kastélynál lesz még plusz két mászás a rövid távosokkal együtt. Balatonszőlőstől mindkét távnak közös a pálya a célig.  Kivettük a nyomvonalból azt a szakaszt, amelyet tavaly elmosott a sárlavina, úgyhogy idén semmilyen extrém időjárás esetén sem változtatunk a pályán! Az idei nyomvonal nem megy át Pécsely felé, így nem lesz a pályában aszfalt szakasz, csak minimális, a rövid távhoz hasonlóan.

Új rajt protokoll lesz.

Szorosabban fogjuk irányítani a rajtbeállást. Külön zónát állítunk fel az MKSZ liszenszes versenyzőknek. Ha az Odin nevezési rendszerben a megadott határidőig elküldik liszensz számukat, a rajtszám átvételnél megkülönböztetett rajtszámot kapnak, és először őket szólítjuk be, mindkét távon. Helyszíni nevezésnél értelemszerűen már nincs lehetőség liszenszes rajtszámra.

Versenyközpont.

2020-ban új versenyközpontot avattunk, amely színvonalas szolgáltatásaival kulturáltan szolgálta mind a résztvevőket, mind a szurkolókat. Ezt idén is biztosítjuk.

Top Maraton összesített értékelés.

Mint azt a Top Maraton rendezői korábban közzé tették, 2021-ben összesített eredmény csak közép, és rövid távokon lesz. Ettől függetlenül a Top Maraton versenyein minden versenyrendező saját hatáskörben dönt, hogy ezen kívül még milyen távokat rendez. Az összesített kategória győztesek minőségi győzelmi mezt kapnak, az év végi eredményt hirdető gálán.!

www.sportaktiv.hu

 

 

 

Weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Cookie beállításokMindet elfogadManage consent