Végre úja felhőtlen Balaton-felvidéki Nyári Bringatúra!

Harmadszor rendezzük meg a 4 Évszak Bringatúra sorozat nyári eseményét a festői Balaton- felvidék lenyűgöző tájain.

Minden évben egy kicsit változtatunk az útvonalon, annak érdekében, hogy minél több izgalmas rejtett természeti kincset fedezhessetek fel a túra során.

Az útvonal fele aszfalt, fele jól bringázható erdei utak. (Csak országúti bringa nem ajánlott, minden mással teljesíthető.)

 

Most olyan új szakaszok kerültek be a programba, hogy ezeket a csoda helyeket nagyon kevesen ismerik, és csak terep érhetőek el bringával.

Újdonság még az idei útvonalban, hogy a rajt után a teljesen felújított Balatoni Bringaúton haladunk Aszófőig, és ott térünk rá a tavalyi panorámás földútra a tihanyi félsziget pazar látványával.

 

A legnehezebb szakasz továbbra is Balatonudvariból „felgurulni„ Vászolyra! Ez egy kisforgalmú aszfaltút a Laci pincétől árnyékos erdőben.

A vászolyi frissítő után 3 km tekerés enyhe köves emelkedőn a Hideg hegyig, ahonnan a teljes balatoni keleti medence látszik a tihanyi félszigettel. Ezt az élményt csak így szerezheted meg magadnak, ha feltekersz idáig! Megéri!.

Bármennyire hihetetlen, de itt egy kemencében sül a kovászos erdélyi kenyér, amit a Zarándok pékség családi vállalkozása készít.  

 

Innen egy új szakasz következik, átgurulunk a Vöröstó feletti ős-bükkös több száz éves faóriásai között. Vöröstón átbringázva a barnagi frissítőhöz érkezünk, ahol többek közt a Mamka házi szörpből készült friss üdítőből kortyolhatunk.

 

 Ezután kellemes árnyas erdei enyhe emelkedő, majd könnyed tekerés a Zádor vár feletti erdőben, a Cseri kastély felé, amely szintén egy új szakasz! A harmadik frissítő állomás a csak számunkra nyitva tartó, autentikus Tamások Pince szőlő lugasa alatt lesz. Innen már csak lefelé a célig.

 

Tovább jó hír, hogy elkészül a túráig a Forrás Sport Park komplex létesítménye, és itt lesz a rajt – cél központ.

Várunk szeretettel!

A rendezőség: Timi, András, és a Balaton-felvidéki Kerékpáros Egyesület

NEVEZÉS